Tips Rangupkan Goreng Cempedak
![]() |
kredit foto:www.anajingga.com |
Hari ini nak kongsi tips cara untuk dapatkan goreng cempedak atau goreng pisang atau apa sahaja bahan gorengan yang rangup, krup,krup bila di makan.Caranya sangat mudah, semasa kita membancuh tepung gorengan di rumah, selalunya kita menggunakan tepung gandum kan.Untuk mendapatkan hasil gorengan yang rangup, semasa membancuh ,campurkan sedikit minyak masak ke dalam adunan tepung.
Satu lagi cara yang pernah ana gunakan ialah mencampurkan sedikit tepung beras bersama bancuhan tepung gandum.Kedua-dua kaedah ini dapat menghasilkan salutan tepung gorengan yang rangup pada makanan.Namun jika nak yang lebih mudah beli sajalah tepung bancuhan rangup yang sedia digunakan yang banyak terdapat di pasaraya atau kedai berhampiran.Sekadar berkongsi tips mudah disini.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan